Povestea rugby-ului piteștean are parte de un final trist! După 70 de ani de activitate, tradusă prin performanțe deosebite la nivel național, astăzi, conducerea SCM Pitești a hotărât ca echipa de rugby din oraș să plece de pe terenul din Prundu, acolo unde și-a desfășurat activitatea câteva decenii. Conducerea clubului motivează gestul de a pune lacăt pe baza sportivă prin faptul că această echipă nu mai aparține de municipalitate. Clubul se autofinanțează de la începutul anului, când Consiliul Local Pitești a hotărât tăierea fondurilor pentru rugbiști.

De atunci, echipa de rugby s-a reorganizat din punct de vedere juridic, echipamentele și participarea la competiții fiind finanțate cu ajutorul sponsorilor și chiar al părinților micilor sportivi. După seria de articole din presa argeșeană, SCM a pus cuțitul la gât echipei de rugby: fie plătește suma de 40 de lei pentru fiecare oră de antrenament la baza din Prundu, fie pleacă… Nu mai puțin de 35 de tineri, mulți provenind din centrele de asistență socială sau din familii dezorganizate, vor fi nevoiți să joace pe un alt teren, cel mai posibil, la Bradu.

În această dimineață, când au venit la antrenament, micii rugbiști au găsit lacătul pus pe poartă. Mai în glumă, mai în serios, aceștia au încins o partidă în parcare…

Facebook Comments
Articolul precedentUnde vă puteți trimite părinții și bunicii la băi
Articolul următorAtenție, se filmează în Pitești!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here