De mai mulți ani, în ciuda faptului că salvamontiștii au salvat sute de vieți, nu există o legislație care să apere drepturile profesionale și materiale ale acestora. Așa se face că, în multe zone din țară sau chiar din județ, acest serviciu de salvare este făcut, în foarte multe cazuri, cu ajutorul voluntarilor, lipsurile materiale devenind deja cronice.

Criastian Toma, președinte ALDE Mioveni,  administrator Salvamont Argeș și unul dintre salvatorii cu vechime din județ, consideră că înființarea unui sindicat al salvatorilor montani este necesar:

,,Faptul că până azi nu există legislație care să protejeze salvatorii montani, m-a determinat să încep procedura de înregistrare a Sindicatului Național al Salvatorilor Montani din România. Parte din colegii din țară sunt încă reticenți la această inițiativă, alții sunt încă speriați de şefii de servicii, alții nu înțeleg că dacă nu ne unim forțele în a ne cere drepturile nu o va face nimeni altcineva, pentru noi. Fie că vor sau nu şefii de servicii, nu mă las până nu constitui sindicatul . Pe rolul Tribunalului Argeş există deja cerere în acest sens. Mai aştept adeziuni de la colegii din țară pentru a putea finaliza procedura. Sunt unii din interiorul Salvamontului care încearcă să pună piedici, dar le spun că nu vor reuşi să mă oprească din acest demers. Aşa cum afirma şi Doamna Simona Brătulescu, căreia îi mulțumim pentru faptul că se gândeşte la noi, salvatorii nu trebuie să mai moară şi trebuie să fie respectați pentru ceea ce fac şi mai mult decât atât, trebuie să le asigurăm condiții bune de desfăşurare a activității dar şi un trai decent.”

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here