Ieri seară, in sala Casei de Cultura a orasului Stefanesti s-a desfasurat sedinta de consiliu care a avut ca subiect aprobarea bugetului local pentru anul 2018, o data cu alocarea acestuia avandu-se in vedere si o serie de schimbari , schimbari care i-au nemultumit sau nu pe cei prezenti in numar destul de mare.

Principala nemultumire a localnicilor o reprezinta, de ani buni, modul cum este organizat transportul, drumurile din localitate si reteaua de gaze. Pe ordinea de zi, din spusele presedintelui sdeintei de consiliu din ultimele trei luni, se au in vedere si proiecte privitoare la ceea ce tine de transporturi, starea drumurilor sau reteaua de gaz, salariile functionarilor din domeniul public si altele, proiecte initiate de catre primarul localitatii, Ioana Jenica Dumitru .

Un alt punct important de pe ordinea de zi a fost si acela referitor la salariile functionarilor publici, si anume daca acestea vor fi micsorate sau nu .

„Am primit pentru analiza si un proiect privitor la acordarea bugetului salarial pentru functionarii din domeniul public . Legal este atat cum s-a stabilit  de catre Primarie, cat si de catre Comisia de Specialitate”, a declarat Voiculescu, membru al Consiliului Local Stefanesti .

Si Liderul de Sindicat, Ungureanu, sustine ca „In conformitate cu ceea ce scrie in Constitutie, salariile nu pot scadea”.

A urmat supunerea la vot ,de catre membrii Consiliului Local, a cererii privind salariile din domeniul public, votul fiind unul unanim .

Revenind la celelalte puncte mentionate pe Ordinea de Zi, se au in vedere urmatoarele : modernizarea mai multor strazi si zone ale orasului, lucrari preluate inca din anul 2017 dar nefinalizate nici pana astazi, fapt care, a atras din nou nemultumirea localnicilor .

Un alt punct care I-a determinat pe cei din sala sa isi spuna in continuare doleantele a fost si acela cu privire la problemele generale existente, unde s-a dorit ca fiecare sau macar majoritatea celor prezenti sa spuna ceea ce ii nemultumeste exact, unul fiind si  „Pentru unele biserici sunt bani, pentru altele sau pentru rezolvarea problemelor mai urgente nu, .” ( n. red. ) .  In timp ce, pentru anumite lacase de cult sunt bani, in alte zone se roaga oamenii de consilierii locali sa rezolve problema conductelor de gaz, am putut relata din spusele Madalinei Stan din Golesti . Aceasta, alaturi de majoritatea celor prezenti astazi la sedinta, cere demisia consilierului Manu.  ” Domnule Manu, sa va fie rusine ! Mai bine dati-va demisia ! Sa va fie rusine !”.

 

Text: Otilia Bercaru

Operator: Marius Dumitrescu

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here