Astăzi, pe adresa redacției noastre am primit un material cutremurător, legat de câteva întâmplări de la Centrul de Tip Familial Valea Mare, din subordinea DGASPC Argeș. Conform înregistrării pe care o puteți regăsi mai jos, dar și a scrisorii deschise care aparține chiar unui angajat al direcției, condițiile în acest centru de plasament sunt mai rele decât la închisoare. Tineri care nu sunt lăsați să iasă din centru cu zilele, abuzuri fizice și psihice de tot felul-cam aceste sunt condițiile centrului coordonat de Carmen Bucur, sub aripa protectoare a lui Adrian Macovei, ternul și eternul director al DGASPC, instituție care toacă jumătate din banii Consiliului Județean. Iată înregistrarea discuției dintre un minor de la CTF Valea Mare și directoarea Carmen Bucur!

 

Ororile si lipsiurile din centrele de plasament care ale domnului Macovei sunt inimaginabile. Desi cheltuie  peste 50% din bugetul CJ Arges, la CTF Valea Mare, este o situatie care rar se intalnea si in epoca de aur. Atat unii salariati cat si toti copiii institutionalizati au acces la internet, racordat in respectivul centru pe eprsoana fizica. Desi sunt multiple cereri ale salariatilor care solicitau internet si acces la el, mai ales pentru copii care au nevoie de materiale scolare dar si de ocuparea timpului liber, intr-un mod specific tuturor copiilor din ziua de astazi,  fosta sefa de centru Bucur Carmen , protejata domnului Macovei, motiva inclusiv in scris ca nu au nevoie copiii de asa ceva, iar salariatii sa-si scrie hartiile si documentatia de mana ca domnia sa nu accepta sa scrie la calculator

Asadar, acum, la Valea Mare, este racordat internet, ATENTIE, intr-o institutie de stat, cu un buget consistent, pe PERSOANA FIZICA, in speta pe numele unui salariat!!!

In legatura cu managementul doamnei Bucur, au fost nenumarate plangeri in atentia domnului director, unele dintre ele continand date ca aceasta doamna, persecuta copiii si ii interneaza dupa bunul plac la un spital de psihiatrie. In cele din urma, abia in urma unei inregistrari audio primite pe mail – ul DGASPC Arges, domnul Macovei, in ciuda  cel putin   a UNOR SUSPICIUNI CLARE DE INTIMIDARE, ABUZ EMOTIONAL SI AMENINTARE, asupra unui copil, a dispus mutarea temporara a acestei doamne( Bucur ), culmea facand o rocada , pe acelasi post de sef de centru , la CSCH Trivale, desi suspiciunile de abuz si intimidare erau clare daca nu chiar certe. Dupa aceste doua luni, probabil neavand incotro deoarece exista o inregistrare audio, nu a mai adus-o in postura de sef de centru la Valea Mare ci a numit-o intr-o functie , atentie, TOT DE CONDUCERE, in fruntea azilului de batrani.

Deasemenea, legat de aceasta doamna, au existat reclamatii ca a lovit un copil, iar ceea ce a facut domnul Macovei a fost sa faca o comisie de disciplina, care nici macar pe toti martorii nu i-a audiat, acea comisie erijandu-se practic in organ de cercetare penala, decretand ca doamna Bucur nu a savarsit nicio fapta penala si acuzele sunt neadevarate,

Domnul Macovei, in urma cerintelor salariatilor CTF Valea Mare inaintea doamnei Bucur cum ca e absurd ca, copiii sa nu aiba acces la internet in anul 2017, dar si a semnalarii de catre salariati a unor aspecte cel putin halucinante, cum ar fi neducerea de catre aceasta doamna a copiilor saptamani intregi la scoala lipsindu-i de un drept fundamental, acela la educatie,  amenintarea si ducerea lor la spitalul de psihiatrie pentru ca, asa cum se aude pe inregistrare, isi doreau sa iasa din rutina unui mediu inchis si sa relationeze in comunitate sau sa-si vada rudele( drept legal conferit de legea 272/2004), deci acest domn Macovei, a infiintat o noua comisie de disciplina, specialitatea casei , cu sarcini clare de a-i executa pe cei ce au avut curaj sa semnaleze aceste incalcari ale legii, comisie  alcatuita printre altii din : Ioan Preoteasa, presedinte, personaj din cauza caruia, fiind acuzat de ANPDC ca exploata minori s-a inchis pur si simplu centrul de la Priboieni unde era sef de centru, desi i-a fost suspendat contractul de munca si sanctionat disciplinar, a fost numit in urma cu peste 4 ani director general adjunct, iar singura sa calificare este de profesor de limba rusa. Un alt membru al comisiei de disciplina, a fost Luiza Nicola, nimeni alta decat cea care a castigat la putine zile distanta de la infiintarea comisiei postul de Director la Comisia pentru evaluarea persoanelor cu handicap, comisie unde sefa a fost Claudia Radu. Un alt mebru , a fost psihologul DGASPC Arges, Andreea Teodorescu cea care, ulterior a fost si ea  numita intr-o functie cheie in cadrul DGASPC Arges.

Aceasta comisie, a fost infintata, dupa ce la DGASPC Arges s-a depus inregistrarea , care arata clar ca doamna Bucur ameninta copiii cu medicul psihiatru. Pe inregistrare, se aude si domnul Teodor Pana, nelipsit al comisiilor de disciplina ale domnului Macovei, comisii care functioneaza ca adevarate plutoane de executie. Acest domn, se aude inducand in eroare un copil, care spune ca in centru se simte , atentie, soc!!!!! ca la puscarie, spunand ca sa se bucure totusi de o curte minunata a centrului, care ii e sufieinta( oricine ar putea spune ca acea curte uneori nu este suficienta nici pentru linertatea de miscare a unui catel, dar apoi pentru nevoile si aspiratiile unui copil si asa incercat de viata greu), si sa nu-si mai doreasca sa iasa din ea, sa stea inchis acolo.

Asadar, aceasta comisie a DGASPC  Arges, a concluzionat in urma unei anchete tacite, care a presupus interogari pe banda rulanta a unor salariati adusi de acasa , speriati si amenintati, dar si a unor copii cu afectiuni psihice, ca cei care au reclamat-o pe doamna Bucur, protejata domnului Macovei, vor trebui pedepsiti.

            Asa se face ca, unui salariat de la , i s-a facut plangere penala si incadrat conform unui articol care presupune indepartarea de langa copii, pe considerentul ca , atunci cand ii explica doamnei bucur ca nu e moral sa ameninte copii, ca e normal sa tina cont si de dorinta lor, ca nu e normal si legal ca educatorii sa aiba in fisa post  obligatia de a spala vase, neavand cursuri de igiena si astfel putand pune in pericol sanatataea copiilor, ca nu e bine ca nu doreste sa –i duca la scoala, si multe multe alte aspecte cel putin la limita legii, copii asistau la aceste sugestii, rugaminti, argumente etc ale salariatului, si se speriau, fiind abuzati emotional!!!!!!!!! Altui salariat, care a avut curajul sa reclame neregulile si ororile de la Valea Mare i-a fost modificat programul de lucru si i s-a dat sanctiune.           

In acest moment  la Valea Mare este un sef de centru, care tine cont adliteram de cerintele domnului Macovei si ale conducerii DGASPC Arges, si ingradeste copiii ( fiind dovezi in acest sens unde copiii isi striga disperarea ca-si doresc sa participe la diverse activitati)  pentru a participa la diverse activitati cultural, artistice caritabile , organizate in comunitate. Toate acestea, sunt dictate de domnul Macovei, pentru ca cei ce organizeaza astfel de evenimente sa nu ia fata” ONG-urilor” de casa si ale apropiatilor sai in actele caritabile intreprinse pentru copiii din centrele de palsament..

Desi sunt lipsuri crase in centrele de plasament, de la servicii pana la altele necesare copiilor, domnul Macovei, pierde pe banda rulanta procese  in instanta, procese cu care s-a ales in urma comisiilor-pluton de executie pe care le infinteaza. Asa se face, ca saptamana trecuta a pierdut un alt proces , in speta cu Daniel Rizu, seful serviciului administrativ, pierzand inclusiv daune de 2000 lei, bani ce sunt platiti din visteria DGASPC Arges. In acelasi timp amintiom cei 50000 lei pierduti la fel, dupa probe inscenate cu preotul Emil Constantinescu. Si toate acestea, pentru setea de razbunare a sa.

Lucrurile in centrele de palsament nu sunt nici pe departe roz cum par, un alt aspect fiind modul dictatorial prin care doamna Ciresica Iosifescu conduce CSCCD Campulung, in acest sens ajungand reclamatii si in atentia CJ Arges din partea salariatilor de acolo. .

Comisiile de disciplina ale dlui Macovei sunt bine structurate, si sunt compuse din inspectori ai DGASPC , care fie sunt santajabili( cum este cazul lui Liviu  Nistor, care asa cum a mai aratat presa a fost acuzat ca lua din banii unor batrani unde era angajat inainte sa ajunga in aparatul DGASPC, cazul lui Preoteasa care a fost gasit exploatator de copii, sau oameni care urmeaza sau sunt promovati, cazul lui Luiza Nicola, Andreea Teodorescu, Florica Ghinea etc). aceste comisii, relationeaza cu salariati din centrele de plasament care sunt bine alesi si ale caror sarcini sunt foarte clar trasate, ajungand ulterior martori in anchetele disciplinare, astfel fiind simplu de ajuns la scopul propus. Nu in cele din urma, copiii sunt folositi , cand un psiholog sta de vorba cu ei, si trage niste concluzii, care uneori n-au legatura cu realitatea sau cele aratate de copii, care unii copii sau majoritatea au afectiuni spihice si nu numai.Aceste concluzii si declaratiile martorilor-salariati sunt cuprinse intr-un raport care va duce la sanctionarea cel mai probabil a tintei alese!

Legat de neducerea copiilor la scoala, respectiv copiii de la Valea Mare, doamna Bucur motiva nu are bani de combustibil, iar cand erau oameni care spuneau ca vor sa doneze cateva sute de lei pentru ca respectivii copii sa poata face deplasarea cu microbuzul unitatii, ea raspundea in scris respectivei persoane, ca nu este treaba ei sa faca aceste demersuri si nu-i  da ea explicatii. Insa, totusi, pentru ducerea copiilor care o deranjau cu cel mai mic lucru, la spitalul de boli psihice Voila, unde erau dopati efectiv cu pastile( sunt parinti care pot marturisii acest lucru si care pur si simplu refuzau sa le maid ea copiilor cand ii luau acasa tratamentul prescris), deci pentru aceste deplasari, circa 500 km, avea bani de combustibil. Desigur domnul Macovei stia aceste aspecte .

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here