„Aceeași Mărie dar cu altă pălărie.”, după cum spune o vorbă din popor, sau „Același spital, dar acum cu alte probleme.”, am putea spune noi.

Despre ce ste vorba, nici nu e cazul să spunem prea multe deoarece cam bănuiți deja: Spitalul Județean de Urgențe din Pitești, sau SJU Pitești, așa cum este știut în general, este implicat într-un nou scandal.

De data aceasta, totul a pornit de la medicii care lucrează pe diferite secții și care eliberează rețete, au fost puși la plată pentru erorile sistemului informatic al unității sanitare mai sus menționate. 

Ce s-a întâmplat mai exact? Anumiți pacienți, deși asigurați din punct de vedere medical, figurau ca fără a avea întocmit acest act. 

Și cum nici o asigurare nu este gratuită, ci pe sume frumușele de bani care acoperă plata medicației sau a tratamentelor, la momentul actual acestea trebuiesc recuperate. De unde? Din banii medicilor. Aceștia au plătit, însă și-au angajat un avocat și vor sa dea instituția în judecată. 

Sunt medicii din secțiile de Neurologie, Cardiologie și Oncologie. Aceștia țin să precizeze faptul că își văd pacienții zilnic, numărul acestora fiind, uneori, chiar și peste limita admisă de regulament pentru a le putea elibera rețetele.

„Sunt zile în care eliberez rețete chiar și pentru un număr de 82 de pacienți.”, spune unul dintre medicii oncologi care, din cauza acelei erori informatice, în momentul de față trebuie să scoată bani din buzunarul propriu. 

Întotdeauna medicii verifică totul cu atenție înainte de a prescrie rețetele pacienților, pentru a vedea dacă aceștia sunt sau nu asigurați. 

La momentul actual, cele mai multe nereguli de acest gen s-au înregistrat în rândul persoanelor cu handicap, sistemul arătându-i ca fiind SĂNĂTOȘI (????!!!!!).

În urma norificărilor primite, medicii au mers la Inspectoratul pentru persoane cu handicap, pentru a verifica bolnavii pe care îi au în evidență. 

TOȚI SUNT BOLNAVI, dar sistemul îi scoate ca fiind, cum se spune, „SĂNĂTOȘI-TUN”.

O eroare pentru care acum, personalul medical este bun de plată. Și nu vorbim de câteva sute de lei, ci de 20.000 de lei, sumă aflată după ce Curtea de Conturi a efectuat un control iar în momentul de față cere recuperarea banilor. De unde? De la doctori. 

Aceștia sunt hotărâți să dea spitalul în judecată. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here