Ieri, site-ul Stiripesurse.ro a dat publicității un sondaj efectuat de către Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie provenit din SUA, care este un proiect al International Republican Institute. Institutul  a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică.

În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot.

În prima categorie PSD ar obține 26%, în timp ce PNL ar obține 24%. Marea Surpriză este Platforma România 100 a lui Dacian Cioloș, care ar obține 7%. În același timp, ALDE se află la 6%, USR la 5%, PMP la 3%, PNȚCD la 3, în timp ce, în mod surprinzător, UDMR ar obține doar 1%.

În a doua categorie, cei care sigur vor merge la vot, PSD ar obține 32%, PNL 29%, iar Platforma România 100 ar obține 7%. O surpriză ar fi pentru ALDE, PMP și USR, care ar obține doar 4% și se află sub pragul de intrare în Parlament.

Facebook Comments
Articolul precedentTaverna Racilor vine în premieră la Pitești
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here