Visul multor femei este sa poata citi gandurile barbatilor.  Nici pe barbati nu i-ar deranja sa poata face acest lucru, mai ales atunci cand sunt in fata unor situatii…sa le spunem: provocatoare! Cu toate acestea, astfel de lucruri raman doar visuri! Exista, insa detalii la care, daca esti atent iti poti da seama daca esti mintit ori daca persoana cu care discuti este sincera cu tine. Limbajul trupului este ca o carte deschisa pentru cei care il cunosc. Fara sa vrei, transmiti informatii celorlalti prin acest tip de limbaj nonverbal.

Fie ca vrei sa afli daca partenerul te minte, fie ca vrei sa ascunzi ceva , uite la ce sa fii atente pentru a nu te da de gol, sau…dupa caz…pentru a nu fi descoperit!

Isi duce des mana la ureche sau la gura atunci cand vorbeste cu tine. Cu siguranta face acest lucru involuntar. Este un gest de autoprotectie care vine spontan.  Dar poate fi un indiciu important pentru tine. Daca iti spune ca a intarziat la cina pentru ca a fost la un service pentru repararea de imprimante multifunctionale in Bucuresti, timp in care isi tot prinde urechea ar trebui sa pui mai multe intrebari, caci s-ar putea sa il prinzi cu minciuna!

Isi contracta  maxilarul. Acesta este un semn de nervozitate maxima sau poate fi tema de a nu fi descoperit. In momentul in care spui o minciuna, nu te simti confortabil si esti tentat sa strangi din dinti in  timp ce in gand iti spui “ sper sa nu-si dea seama”. Daca ii spui iubitului tau de exemplu ca repararea laptopului la service a fost motivul pentru care ai ajuns cu 3 ore mai tarziu acasa, apoi strangi din maxilare, chiar si pentru 2 secunde…e clar ca buna ziua ca minti. Daca partenerul tau  stie cate ceva despre limbajul trupului s-ar putea sa ai de furca si sa fii prinsa cu mata-n sac.

Pozitia picioarelor poate spune foarte multe despre veridicitatea unor vorbe in timpul discutiei. Daca in timp ce iti povesteste cum au stat , de fapt lucrurile, se apleaca spre tine in semn de convingere, dar isi retrage picioarele se poate sa minta. Psihologii spun ca in acel moment persoana care nu spune adevarul se simte incomod si isi aseaza picioarele departe, de parca se pregateste sa fuga.

Ritmul respiratiei face parte si el din limbajul non verbal. Daca spui o minciuna si iti dai seama ca nu prea esti credibili incerci sa convingi , dar in acelasi timp , inima o va lua la goana, iar respiratia ta va fi sacadata. Mai pe scurt…te va da de gol! Vei simti acel nod in gat si mirificul gol in stomac, iar daca te afli in fata unui conoscator al limbajului trupului va trebui sa recunosti minciuna

Nu iti sustine privirea. De obicei, cand cineva spune o minciuna se uita fix in ochii tai pentru a-ti vedea reactia, dar in secundele imediat urmatoare va lasa privirea in jos sau se va uita undeva in gol. Degeaba ii vei cauta ochii in acele secunde ca nu ii vei gasi. Ocolirea contactului vizual este un semn clar al minciunii.

Bineinteles ca, exista momente in care mici minciuni nevinovate pot salva situatii importante. Cu totii mintim, mai mult sau mai putin. Important este sa spui adevarul atunci cand este vorba de lucruri importante pentru ca, vorba unui proverb romanesc: “minciuna are picioare scurte!

Facebook Comments
Articolul precedentSECRETELE unei CASE MODERNE: cum sa ai o locuinta ca in reviste
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here