Home Galerie Foto Un elicopter va interveni azi la incendiile din Făgăraş-Galerie foto

Un elicopter va interveni azi la incendiile din Făgăraş-Galerie foto

de Dan Badea
60 vizualizări

Nu mai puţin de trei incendii devastatoare au mistuit pădurile din Munţii Făgăraş. După zile întregi de luptă cu focul, incendiile încă nu au fost stinse. Unul dintre ele, de din Zona Vârful Roşu, Muntele Groapa, a cuprins peste 200 de hectare de pădure şi vegetaţie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş intervine în continuare pentru stingerea incendiilor izbucnite în masivul Făgăraş.  Aproximativ 80 de persoane (pompieri militari şi lucrători ai Ocoalelor Silvice) lucrează în continuare pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona golului alpin de pe Valea Brătila, Vârful Netotu cu mijloace de primă intervenţie (lopeţi, bătătoare, bidoane cu apă, vermorele). Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 70 ha, în prezent arde vegetaţie uscată, jnepeniş şi s-a propagat la pădurea de conifere. Intervenţia este îngreunată din cauza zonelor greu accesibile.

În zona Vârful Roşu – Muntele Groapa intervin aproximativ 100 de persoane pentru stingerea incendiului care se manifestă pe aproximativ 200 de hectare. Se acţionează cu un releu format din 6 motopompe, vermorele, bătătoare, lopeţi şi bidoane cu apă.  Pentru protecţia personalului şi acordarea ajutorului medical calificat, o ambulanţă SMURD asigură intervenţia în zonă. Au fost detaşaţi  în zonă  şi 41 de militari profesionişti de la UM 02405 şi UM 01643  pentru transportul materialelor şi sprijin logistic.

                În data de 26.07.2012 a fost solicitat sprijinul unui elicopter  al MAI, care a executat iniţial o misiune de recunoaştere în zona afectată de incendiu, după care a intervenit pentru stingere cu saci cu pulbere. În cursul zilei de azi se vor executa alte misiuni de stingere cu ajutorul elicopterului.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00