Home Politic USL-ul se rupe din Argeş!

USL-ul se rupe din Argeş!

de Dan Badea
62 vizualizări

uslDacă până în prezent, formaţiunea USL, formată din trei partide, PSD, PNL şi PC funcţionau sau măcar dădeau impresia că funcţionează unitar, de ceva vreme, prin declaraţii făcute de oameni politici locali sau naţionali, aflăm că lucrurile nu stau tocmai aşa. În ultimul timp, chimia echipei care a distrus la ultimele confruntări orice altă formaţiune politică pare să se destrame, lucru ce pare din ce în ce mai evident. Unul dintre evenimentele pe plan judeţean care a creat o astfel de impresie au fost chiar alegerile organizaţiei municipale PSD Piteşti, acolo unde, mai multe personaje politice din cadrul acestui partid au aruncat în aer, acuze şi declaraţii surpinzătoare la adresa colegilor din USL. Poate că până în prezent, astfel de discuţii au fost purtate doar între social democraţi, dar din acest moment, pare că buboiul s-a inflamat şi stă să se spargă. Momentul în care se va întâmpla acest lucru este imprevizibil, însă va avea loc mai devreme sau mai târziu. Şefia organizaţiei municipale PSD Piteşti i-a fost acordată tot lui Cristian Gentea, cel care, neavând contracandidat, a fost votat în unanimitate. Chiar dacă nu era un moment prielnic ca social democraţii să lanseze declaraţii critice la adresa colegilor PNL-işti, aceştia au făcut-o, iar consecinţele vor duce probabil la o dispută între aceste două partide. Senatorul PNL Ionuţ Elie Zisu a fost cel mai… faultat liberal, dar deşi a fost prezent în sală, acesta a suportat cu stoicism ironiile colegilor de alianţă.

DRAGHICIMircea Drăghici: „PSD-ul are doar un deputat pe colegiul Piteşti. Foarte puţin”

Faptul că la momentul desemnării candidaţilor din partea USL pentru alegerile parlamentare din decembrie, anul trecut, atât funcţia de senator, cât şi alte două funcţii de deputat pe acest colegiu, nu le-a revenit PSD-iştilor, a fost un motiv ca actualul deputat de pe colegiul Curtea de Argeş, Mircea Drăghici să-şi exprime opinia. Acesta a declarat în cadrul evenimentului că un singur colegiu de deputat (n.r. Colegiul Piteşti Sud, câştigat de Cătălin Rădulescu) a fost foarte puţin pentru PSD, iar celelalte colegii de deputaţi, cât şi cel pentru Senat au revenit celorlalţi colegi din USL: Andrei Gerea (PNL) – Colegiul Piteşti Nord, Daniel Constantin (PC) – Colegiul Piteşti Centru, dar şi Ionuţ Elie-Zisu (PNL) – Colegiul senatorial Piteşti. „Am auzit deseori că nu există decât un singur parlamentar PSD în Piteşti, Cătălin Rădulescu. Aşa este. E foarte puţin pentru partid. Atât eu, cât şi domnul Tămagă, domnul Valeca, doamna Simona Bucura Oprescu sau domnul Radu Vasilică, am fi vrut să candidăm pe unul dintre colegiile de pe Piteşti. Nu s-a putut, aşa că am trebuit să alegem altă zonă” a declarat Mircea Drăghici, deputat pe Colegiul Curtea de Argeş.

Cătălin Rădulescu, propune candidat PSD la PreşedenţieRADULESCU

Singurul parlamentar pe care PSD-ul îl are pe Colegiul Piteşti, Cătălin Rădulescu a fost ceva mai tranşant. Acestuia i-au tot scăpat porumbei, dar nu ai păcii, lansând acuze dure vizavi de colegii liberali, afirmând că un mare merit al faptului că există parlamentari PNL, îl are chiar partidul din care acesta face parte. De asemenea, Rădulescu a comentat faptul că partidul Brătienilor se întăreşte, primind membrii PDL-işti, fapt pentru care acesta consideră că este încălcat un protocol. „PSD-ul are 4000 de membrii municipali, iar alţi sunt invidioşi pe acest număr. Să fim serioşi, fără PSD, liberalii nu ar fi obţinut nimic. Am cedat prea mult în faţa acestora” a afirmat Cătălin Rădulescu. Deputatul a ţinut să critice dur, declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, spunând că acestea sunt nişte gafe enorme. „Atunci când UDMR a dorit să fie pus în discuţie primul articol din Constituţie, acela care asigură unitatea naţională şi indivizibilitatea României, Antonescu a spus că se va discuta. Aceasta este o gafă de proporţii” a continuat Rădulescu. O declaraţie surprinzătoare a deputatului, stârneşte controverse, respectiv acea că PSD-ul ar trebui să se gândească la un potenţial candidat pentru alegerile pentru Preşedinte, dat fiind faptul că Antonescu a luat în calcul o eventuală aliere cu liderul PDL, Vasile Blaga. „Crin Antonescu a spus, după ce Blaga a câştigat şefia PDL, că ia în calcul o aliere cu el. Poate ar trebui să ne gândim şi noi, pesediştii la un candidat al nostru. Nu se ştie niciodată” a afirmat deputatul.

Rădulescu nu s-a ferit în a critica actuala politică dusă de miniştrii PNL, Varujan Vosganian, ministrul Industriei, dar şi Eugen Nicolaescu, ministrul Sănătăţii, afirmând că promisiunile din campanie nu se concretizează, ba mai mult, că acestea merg invers. „Am promis în campanie că vom scădea taxele, iar Nicolaescu a mai adaugat câteva în domeniul sănătăţii. Am promis că vom face locuri de muncă, iar Vosganian nu face nimic vizavi de situaţia Arpechim” a adăugat Cătălin Rădulescu.

IONICAViceprimarul Ionică, apel la calm

Viceprimarul Cornel Ionică nu merge pe aceaşi direcţie ca şi ceilalţi colegi, acesta declarând că USL-ul va trebui să rămână unitar, mai ales la alegerile europarlamentare, altfel situaţia formaţiunii, dar şi a partidelor luate separat se poate înrăutăţii. Cu toate acesteam, Ionică a comentat ironic asupra faptului că Ionuţ Elie Zisu, actualul senator de Piteşti, poate fi considerat drept cel mai tare din ţară, asta pentru că, deşi prezenţa sa în colegiu a fost slabă în timpul campaniei, acesta a reuşit să învingă cu peste 60%. „Nu este bine să mergem la alegerile europarlamentare divizaţi, chiar dacă în Parlamentul European vom merge în direcţii diferite. Nu e normal să se întâmple asta. Dacă USL-ul se sparge, am încurcat-o cu toţii.” a declarat viceprimarul Cornel Ionică, cel pentru care a fost inventată o nouă funcţie în cadrul PSD Piteşti, acea de prim-vicepreşedinte.

PENDIUCPendiuc: „Trebuie să repetăm de câte ori e nevoie: Am preluat ţara într-o condiţie jalnică”

Dacă până în momentul în care edilul municipiului Piteşti a luat cuvântul, toţi parlamentarii au adus critici la adresa liberalilor, Tudor Pendiuc a dus discuţia pe un alt drum. Acesta şi-a criticat chiar membrii ai partidului din care face parte, fiindcă ar fi oferit presei informaţii false cu privire la un posibil divorţ al acestuia. Pendiuc a explicat că zvonurile că s-ar fi separat de soţia sa, Gabriela Pendiuc, sunt complet neadevărate, însă menite a-i face rău edilului. „Nu am să dau nume, dar se află chiar aici în sală. Lăsaţi-mi familia în pace! Dacă vreţi să vă războiţi, faceţi-o cu mine, nu cu soţia mea” a afirmat Pendiuc.

Acesta a trecut, mai apoi la treburi politice, în special la moştenirea grea de la Guvernul PDL, accentuând necesitatea de a scoate în evidenţă vina lui Băsescu sau Boc. „Este vina noastră că nu am spus mai des că am preluat ţara într-o condiţie jalnică. Trebuie să repetăm mereu acest lucru” a declarat Pendiuc.

Subiectul legii câinilor fără stăpân a fost şi el trecut în revistă de către edil, acesta afirmând că parlamentarii de Piteşti să îl consulte în astfel de treburi. „Sper să nu mai existe o astfel de sincopă ca atunci când a fost votată legea câinilor fără stăpân. Nu spun că problema câinilor ar trebui rezolvată prin eutanasiere sau prin sterilizare, spun că ar trebui să se găsească o soluţie bună. Cu deputaţii port o comunicare mai bună” a finalizat Pendiuc.

Surprinzătoarele declaraţii ale parlamentarilor, dar şi ale celorlalţi oameni politici de la alegerile PSD Piteşti pun în discuţie unitatea Uniunii Social Liberale, cel puţin la nivel de judeţ. Aceasta este, însă situaţia şi pe plan naţional, iar o eventuală rupere a celor trei partide ar face ca scena politică să sufere modificări drastrice, lucru ce va face ca cetăţenii să fie şi mai bulversaţi, existând o probabilitate mult mai mare ca prezenţa la vot să scadă şi mai mult decât în prezent.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00