Conform unor surse din PSD, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu se pregătesc să propună în CEX ca temă pentru viitorul congres schimbarea numelui PSD.

Aceștia vor să realizeze o formulă de asociere cu Aurelian Pavelescu, omul cu ștampila la PNȚ-CD, și să preia numele partidului istoric care după 1990 a fost condus de Corneliu Coposu.

Ciolacu și Stănescu se gândesc că astfel PSD scapă de toată încărcătura negativă a guvernăriilor toxice și acuzațiile de corupție, scapă de asocierea cu comunismul, dar realizează o legătură și cu votanții săi din mediul rural prin termenul de „țărănesc”.

Aurelian Pavelescu, cel care deține marca și documentele oficiale ale PNȚ-CD, este un apropiat al PSD. Liviu Dragnea l-a cultivat pe acesta multă vreme, un indiciu că avea de gând ca la un moment dat să propună și el această mișcare.

„Klaus Iohannis a câștigat și el alegerile la un scor astronomic, 65%, dar tot ca Ion Iliescu. Dacă Ion Iliescu a câștigat cu mesajul că țărăniștii sunt moșierii care vin și iau pământurile la săraci, iar PNȚCD a tras în țărani la 1907 – deși PNȚ nici nu exista atunci, s-a înființat în 1926 -, DECI TOT PE DISCURSUL MANIPULĂRII ȘI URII, Klaus Iohannis a câștigat aruncând în spinarea PSD tot răul guvernărilor din ultimii 30 de ani, din care 20 de ani au fost la putere Președinți ai dreptei! Timp în care guverne de dreapta, de la CDR, Alianța DA, PNL, PDL, USL, Cioloș au avut responsabilități la fel de mari ca și guvernele PSD-iste, dar care, dintr-o dată, au fost exonerate printr-o propagandă de tip fascist! Nimeni nu poate contesta astăzi că PSD este un partid democratic, prin cele făcute în timpul guvernării!”, scria Aurelian Pavelescu într-o postare făcută luni, 25 noiembrie, după victoria lui Klaus Iohannis din alegerile prezidențiale.

Dacă această dorință a liderilor PSD se confirmă, ea va stârni un scandal monstru în societatea românească. PNȚ a fost o forță politică în perioada interbelică, avându-l ca lider pe Iuliu Maniu, părinte al Marii Uniri, mort la Sighet, în 1953, fiind aruncat în închisoare de comuniști.

De asemenea, Corneliu Coposu, președintele PNȚ-CD de după 1990, a fost cea mai importantă figură a opoziției democratice în confruntarea cu Ion Iliescu, profitorul Revoluției din 1989.
Facebook Comments
Articolul precedentSpitalul Județean de Urgența Pitești face angajări
Articolul următorAurelian Pavelescu: Fake news!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here