Duminică, 9 septembrie, pe terenul din satul Tutana, comuna Băiculești, s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a Zilei Comunei. Ca de fiecare dată, edilul Niculaie Dragnea, consilierii locali și angajații primăriei au organizat un spectacol pe cinste.

Cu ocazia acestui eveniment, s-a aprins și Flacăra Centenarului, moment care marchează, în toate localitățile argeșene, împlinirea unui veac de la reunirea tuturor provinciilor românești.

Printre oficialitățile județene s-au numărat vicepreședintele CJ Argeș, Simona Brătulescu, subprefectul Adrian Bughiu, senatorul Șerban Valeca, deputații Radu Vasilică și Dan Bica, precum și alți reprezentanți ai administrației județene și locale.

La monumentul inchinat eroilor comunei, aflat în curtea Scolii Gimnaziale Tutana, un sobor de 10 preoți a oficiat o slujba religioasă de pomenire a celor ce și-au dat viața pentru Țară, Flacăra Centenarului fiind aprinsă de către vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Simona Brătulescu, si de primarul comunei Băiculesti, Niculaie Dragnea. De asemenea, au fost acordate diplome centenare urmașilor eroilor din localitate, în acordurile solemne ale Fanfarei „Argesul” a Centrului Cultural Județean Argeș fiind depuse coroane de flori in memoria celor căzuți pentru România Unită, în Primul Război Mondial.
În încheierea ceremoniei, copiii din localitate au sustinut în fata publicului un program artistic, dupa care, pe terenul de fotbal a debutat cea de-a șaptea ediție a Zilei Comunei Băiculesti. Cu acest prilej, au fost acordate diplome si premii cuplurilor care au împlinit 50 de ani de casnicie. 

Primarul Niculaie Dragnea le-a transmis tuturor locuitorilor comunei Băiculești un mesaj de la mulți ani, cu multă sănătate!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here