Controale la școlile de șoferi. Puțini candidați obțin permisul de conducere

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat formarea unei comisii mixte, până la sfârșitul săptămânii, pentru verificarea activității școlilor de șoferi și a examinatorilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor. În acest sens, ieri a avut loc, la sediul Insituției Prefectului, o întâlnire între prefectul Emanuel Soare, subprefectul Andrei Ciungu și șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Mihai Neagoe, directorul ARR Argeș, Florin Ciuleanu, directorul RAR Argeș, Adrian Ionică, șeful SPCRPCIV Argeș, Cornel Matei și Vasile Chiroiu din partea ISCTR, în cadrul comisiei pentru siguranța circulației.

Pentru că procentul de promovare la susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere este mic în Argeș, în comparație cu alte județe, prefectul Emanuel Soare a solicitat verificarea modului în care sunt pregătiți candidații, dar și dacă sunt examinați corect, pe criterii obiective. “Subiectul permiselor este unul fierbinte, care trebuie să-și găsească rezolvarea. Rata de promovare în Argeș, la examenul pentru obținerea permisului de conducere, este mult sub media națională. Unii examinatori au o rată de promovare foarte mică și vrem să vedem care sunt motivele. Prin ordin al prefectului, vom face o comisie mixtă să verificăm cum își fac datoria școlile de șoferi. În paralel, examinatorii vor fi monitorizați și instruiți pentru a exista o abordare unitară, să se elimine orice fel de subiectivism. Avem în vedere și un schimb de experiență cu alte județe, să scurtăm cât mai mult perioada dintre proba teoretică și cea practică”, a declarat prefectul Emanuel Soare, potrivit unui comunicat emis de Instituția Prefectului.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.