Campanie electorală… De fapt, până la finele lui 2020 vom avea patru campanii electorale, de la cea pentru alegerile europarlamentare, din mai, până la alegerile pentru Parlamentul național. E normal să asistăm la contre politice, la dezbateri de idei, asta înseamnă democrația. Spiritul balcanic și lipsa unei adevărate culturi a democrației fac ca bătălia politică să capete aspecte grotești, vulgare, dacă nu chiar violente, pe alocuri. Chiar și atunci când facem haz de necaz, umorul nostru devine unul grobian. Nu despre aceste aspecte vreau să scriu în rândurile următoare, deși frazele de mai sus mi-au fost necesare pentru a intra în subiectul de astăzi.

Observ că, în ultimele luni, o parte din discursul liderilor PSD se împletește foarte bine cu retorica moscovită privind pericolul occidental, al UE, al NATO, pentru săraca Românie. De la o vreme, discursul infractorului Liviu Dragnea parcă ar fi scris de Alexandru Dughin, celebrul ideolog al lui Vladimir Putin.

Nu avem autostrăzi? Nu e de vină, cu siguranță, Adrian Năstase, fost premier PSD, care a dus cu oiștea-n gard proiectul autostrăzii Transilvania, pentru că… Bechtel. În ultimii ani, nu faptul că bugetul național a fost sfâșiat de pomeni electorale, traduse prin salarii mărite pentru aparatul bugetar și pensii speciale, a dus la inaugurarea a doar câțiva kilometri de autostradă. Nu, de vină pentru toate acestea sunt, vezi Doamne!, olandezii ăia nemernici care nu ne lasă să facem autostrăzi până nu le oferim pe tavă Portul Constanța! Ai dracului unguri, polonezi, sloveni, slovaci sau bulgari, au făcut autostrăzi, domnule, și nu au dat nimic! Conform retoricii de la Teleorman, noi trebuie să ne dăm chiloții din cur…

Tot legat de autostrăzi, o teorie neasumată, dar promovată în mediile de socializare de către pesediști și fanii acestora e aceea că nu putem să legăm Muntenia de Transilvania, adică Piteștiul de Sibiu, pentru că ,,trădătorul’’ Iohannis  a bătut palma cu Germania pentru a da Ardealul ungurilor sau măcar pentru a-l lăsa independent. Atât de șmecheri sunt ăstia de la PSD, încât uită că până și ungurii au interesul să se facă autostrada transcarpatică, deoarece, mă gândesc eu, și ei ar mai avea câte ceva de dus în portul Constanța.

Capitalul românesc e pe ducă, de vină sunt multinaționalele, susținute de ambasadori UE și de DNA, care îi arestează pe săracii noștri capitaliști români. Mulți ,,oameni de afaceri’’ români nici nu au fost securiști înainte de 1989, care au pus gheara pe o bună parte din patrimoniul național, în anii 90, gratuit sau aproape gratuit! Nici nu sunt abonați la lucrări cu statul, cei mai mulți dintre ei… Doar UE e de vină că suntem ‘’colonie’’, că Petromul, ca să dau doar un exemplu, nici nu a fost vândut de regimul lui Adrian Năstase pe doi firfirei, ci de tata din groapă.

Cât ne-am fi dezvoltat noi, tată, dacă nu ar fi fost Uniununea Europeană! Cred că eram precum Kosovo, aproape șapte milioane de români plecați la muncă în UE ar fi consumat aici, de la PSD, doar lapte și miere, nu doi mici și o bere în campaniile electorale. Pesediștii și ciracii lor înjură UE, asta în ciuda faptului că ei și amantele lor se duc la shopping în UE, copiii lor studiază în UE, că universitățile românești le put, se tratează la spitalele din UE, că ale noastre sunt vai steaua lor și sunt bune doar pentru votanții lor, că mulți dintre ei își câștigă existența pe seama UE. O treime din populația României nu lucrează în UE și nu trimite miliarde de euro să îi toace Dragnea pe pomeni electorale, ci în Rusia.

De foarte multe ori în istoria ultimelor decenii, liderii incapabili, care și-au dus popoarele în sărăcie, au folosit strategia cetății asediate. Adică, nu ei și-au înfometat popoarele, ci cetățenii fac foamea din cauza ălora care atentează la integritatea țărilor. E o schemă folosită de la Kim Ir Sen și Pol Pot până la Maduro și Dragnea. La ce a dus acest lucru? La o izolare politică, economică și socială a țărilor pe care, printr-o regretabilă conjunctură, acești oameni au ajuns să le conducă.

Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs și înjurăturile pe care pesediștii le aruncă la adresa Uniunii Europene la… mitingurile electorale pentru Parlamentul European. În acest moment, PSD are cei mai mulți eurodeputați trimiși la Bruxelles, dintre toate partidele românești. Adică, îi înjuri pe ăia în casa cărora vrei să poposești cu Grapini și Claudiu Manda. Frumooos!

Măi, iar Europa asta urăște biserica, mai ales pe cea ortodoxă… Cum noi, Grădina Maicii Domnului, să fim de acord cu homosexualii și lesbienele? Să ne transformăm bisericile în muzee, ca ăia? Să vă spun ceva, da, toate bisericile mari din Occident, în special marile catedrale gotice, au program de vizită, de obicei gratuit. Însă, de o mie de ani sau de când sunt ele, se țin slujbe zilnic! Zilnic! Poate că, în statistici, ăia au mai puțini credincioși decât noi, dar realitatea este că românii se omoară rău să se ducă la biserică, cu excepția celor mai bătrâni.

Observ la mulți pesediști și o ură pe care o au față de americani și NATO! Mulți dintre ei nu au cunoscut, vreodată, vreun american! Sunt staționați pe teritoriul României  sute, chiar mii de americani și tehnica de luptă aferentă, gata să ne apere cururile în cazul vreunui atac de la Est, deoarece beizadelele pesediștilor sunt buni să își facă doar selfie-uri în cluburi de lux și să conducă mașini de 100.000 de euro. Americanii ăștia nu au violat, nu au jefuit, așa cum au făcut bunicii rușilor pe care acum îi pupă-n bot! Da, o să îmi spună unii de treaba cu Teo Peter, că a fost omorât din culpă, nu cu premeditare, de un soldat american beat… Incident regretabil, dar sunt zilnic zeci de români care provoacă accidente groaznice, beți sau obosiți fiind, și nu se mai face acest caz. Dar, fuck USA, fuck NATO!, nu? Atunci, nu mai consumați coca-cola, nu vă mai uitați la filme americane, băgați hrișcă și vodcă-n voi! Și nu, să nu vă mai văd poze făcute pe la Roma, Koln sau Paris! Nu, duceți-vă la muncă și la plimbare pe la Kazan sau Vladivostok!

Până la urmă, de ce dracului înjurați UE, la pachet cu partidele de opoziție? Aaa, nu vă lasă ăia să vă faceți de cap? Încercați să îl copiați pe Viktor Orban al Ungariei cu retorică anti-UE? Păi, vedeți, că ungurii se duc fără pașaport în State, iau fonduri europene pe bandă rulantă și băăăă, băăă, ăia fac autostrăzi! Vă spune Mandea, că merg des în zonă! De fapt, știți și voi, dar amărâții ăia pe care îi aduceți la mitinguri pe 50 de lei și un sandviș au impresia că, fără PSD, România se duce de râpă. Nu se duce, însă cu PSD s-ar putea să mergem spre Mama Rusie.

Apropo de Rusia, mulți idioți zic că ar fi bine să părăsim barca UE-NATO și să ne reorientăm… Măi, oameni buni, dacă Rusia era o variantă, deja dansam kazacioc pe aici! Dar nu e, ne-au invadat și umilit chiar și atunci când le-am fost aliați! 1878 vă spune ceva? Doar un exemplu… Să nu mai zic că, din punct de vedere economic, social și politic, Rusia e cu ani lumină în urma Occidentului, în ciuda unor resurse de invidiat și a unei armate puternice.

Facebook Comments
Articolul precedentDicționar politic premergător campaniilor electorale
Articolul următorCampanie de colectare a deșeurilor din sticlă, la Mioveni
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here