Primarul comunei Călinești a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti. Gheorghe Ionescu, primarul comunei Călineşti, a fost trimis în judecată în 2017 pentru abuz în serviciu şi delapidare, alături de fostul viceprimar, Vasile Meilescu, şi de fosta contabilă şefă, Sidonia Nicoleta Roşu.

Pe 15 noiembrie, Curtea de Apel Pitești îi achită pe cei trei inculpați pentru abuz în serviciu, în schimb edilul și fostul viceprimar sunt condamnați pentru delapidare. Instanța a decis ca primarul comunei Călinești să fie condamnat cu suspendare la 2 ani închisoare pentru delapidare. I s-a interzis dreptul de a fi ales într-o funcţie publică şi dreptul de a ocupa funcţia de primar timp de trei ani.

Fostul viceprimar Vasile Meilescu rămâne, de asemenea, cu pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendare şi pierde dreptul de a mai ocupa o funcţie publică. Fosta contabilă şefă, Sidonia Nicoleta Roşu,  este achitată pentru abuz în serviciu, singura acuzaţie în cazul său.

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni şi inculpaţii Ionescu Gheorghe, Roşu Sidonia Nicoleta, şi Meilescu Vasile, împotriva sentinţei penale nr. 44 pronunţată la data de 12 martie 2019 de către Judecătoria Topoloveni în dosarul penal nr.1583 / 828 / 2017 . Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând: 1.Descontopeşte pedeapsa rezultantă principală aplicată inculpatului Ionescu Gheorghe în pedepsele componente, înlăturând sporul. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului Ionescu Gheorghe la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi a pedepselor complementare şi accesorii aferente. (…) dispune achitarea inculpatului Ionescu Gheorghe, pentru fapta prev.de art. 297 alin.1 Cod penal cu aplic.art. 35 alin.1 şi art. 5 Cod penal. 2”, se precizează în decizia Curţii de Apel Piteşti.

Primarul Gheorghe Ionescu și fostul viceprimar Vasile Meilescu au fost obligați de instanță și la plata sumei de 2613,18 lei, către partea civilă Comuna Călineşti, reprezentând contra-valoarea prejudiciului material cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Facebook Comments
Articolul precedentCON-A SIBIU VA CONSTRUI NOUA SALĂ POLIVALENTĂ DIN PITEȘTI
Articolul următorCopil rănit de un șofer beat
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here