O vorbă din popor care spune că „Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții.” se pare că la noi în țară se potrivește, din păcate, cum nu se poate mai bine. Vrei sî rezolvi o problemă, dai de alta. Ai toate cele necesare și speri la un răspuns pozitiv pentu a continua ceea ce ai de făcut, de unde, de neunde, se găsește ceva sau cineva care să îți pună piedici sau să îți închidă ușile, toate acestea ducând într-un final la un deznodământ tragic.

Da, se întâmplă la noi în România, în țara unde se moare încet dar sigur. Încă o dovadă a nepăsării și a unui sistem viciat ni se înfățișează pentru a nu știu câta oară pentru a ne arăta, într-un mod grotesc, unde trăim și cine ne conduce.

Într-o țară în care oamenii aflați în situații disperate strigă după ajutor și își cer drepturile, se pare că totul stă la mâna birocrației. „Ai hârtii, trăiești! Nu ai hârtii, ne pare rău, mai mult ca sigur ai să mori! ”

Este și cazul lui lui Cătălin fărcaș, un tânăr grav bolnav de plămâni care a protestat având lângă el aparatul cu oxigen. A protestat pentru dreptul de a trăi. Din păcate, însă, pentru el, totul a fost în van, tânărul pierzând lupta cu viața.

Deși reușise, prin eforturi foarte mari, să strângă cei 200.000 de euro, banii necesari pentru a-i fi salvată viața, s-a lovit de refuzul sistemului birocratic, un refuz al cărui preț a fost unul absolut nedrept. Tânărul a murit luni seara, la Institutul Nasta din București.

O posibilitate pentru acesta ar fi fost efectuarea intervenției prin rețeaua Eurotransplant, însă aici există o problemă: România nu este un membru cu drepturi depline, prin urmare nu poate să solicite primiri de organe sau operarea pacienților în alte țări.

Faptul că România nu are statutul de membru cu drepturi depline și că încă se lucrează la obținerea acestui statut, după cum spun cei din Ministerul Sănătății care tărăgănează populația cu veșnicul „Va fi mai bine!” a oprit unui om șansa de a reveni la viață deși acesta s-a luptat din răsputeri pentru ea. Până în ultimul moment a sperat că se va putea face ceva și pentru el.

Sursa foto: Google

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here